No Heat - Diesel Forum - TheDieselStop.com
Ford Diesel Forum / Powerstroke Forum
Ford Diesel Forum / Powerstroke Forum
Go Back   Diesel Forum - TheDieselStop.com > 1999-2007 Ford Super Duties > 6.0L Power Stroke Engine and Drivetrain

6.0L Power Stroke Engine and Drivetrain Discussion of the 6.0L Power Stroke diesel engine and drivetrain in the 2003-Up Super Duties and Excursions. No gas engine discussion allowed except on transmissions and drivetrain that pertain to all models. Please confine discussion of topics in this forum to those items that are specific to the 6.0L Power Stroke engine.

TheDieselstop.com is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-21-2011, 07:55 AM   #1 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, Ga
Posts: 249
My Photos: (0)
Feedback Score: 0 reviews
No Heat

Got in the truck this morning and it was about 38 degrees outside so I thought I might get a little heat going. Wrong answer. Truck warmed up and there is no heat blowing out of it. Thermostat is fine as I just replaced it(and I have to figure the truck would not warm up if it was bad, cause that is what it was doing before I replaced it) So, question is what could the possibilities be? Thanks again for the help. Seems like my questions about problems are becoming too frequent on here.............
__________________
06 Super Duty, Lariat CC, Fx4, 20's, upfitters, tow command, XM, all stock except for the 4" Magnaflow system and the EGR
boonedawg is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-21-2011, 09:05 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
dcovaleski's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Central CT
Posts: 570
My Photos: (0)
Feedback Score: 0 reviews
Do you have any coolant blowing out of the cap? If you lay into the throttle real hard does the heat come on for a few seconds? Not giving a definite answer here, but when my headgaskets went out, I also had no heat, along with coolant blowing out and crazy high cooling system pressure.


Sent from my Autoguide iPhone app
__________________
2005 F-350 cc, 6sp, 4" turbo back MBRP, 03 turbo, ARP studs, Sinister EGR delete, Southbend clutch, SCT with custom tunes and really bald tires
1996 F-350 Reg cab psd auto 187k so far so good
dcovaleski is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-21-2011, 10:10 AM   #3 (permalink)
OT
Senior Member
 
OT's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Sparks, Nevada
Posts: 4,323
My Photos: (8)
Feedback Score: 0 reviews
Boon..clarification on "truck warmed up" Does that mean engine is at normal operating temp. & still no heat?
__________________
03 F250 XLT SC/SB 4X4 6L (stock) TqS. SRW 3.73's BD:02/11/03. 01 TL 23' SGII
OT is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-21-2011, 10:41 AM   #4 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Litchfield Park, AZ
Posts: 269
My Photos: (0)
Feedback Score: 0 reviews
I would check the vacuum line at the heater shutoff valve, make sure it's connected. Also, the level in your degas bottle may be too low. You may have to raise it above the Min line. Add a little at a time until you get heat, this will be your new min level. Mark the bottle at the new when you're done.
Kevooo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-21-2011, 03:46 PM   #5 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Warren, Oregon
Posts: 2,308
My Photos: (0)
Feedback Score: 2 reviews
I had the same problem just i had no AC all hot air after Ford had it for 2 months and picking it up 5 different times it was a soleniod for the dump tubes now it works the way it should even on the Auto side they were starting to get under my skin but it was a warranty job and i had my 97 to use but it does not pull like my 06.
2 stroker
__________________
06 F350 4x4 PSD Lariat FX4 CC LB
Edge Insight CTS with Expandable pyro
AutoMeter Fuel Pressure Gauge 0-100
Sinister Fuel Pressure Adapter
Updated Fuel Reg. Kit 3C3Z-9T517-AG
WOT 58lbs Idle 62-64lbs Just Right
HFCM Water Separator Drain Plug Upgrade
Ford Cetane boost every fillup
Amsoil By-Pass(Amsoil 5w40)
Fumoto Oil Drain Valve
Dieselsite Coolant Filtration System
Dieselsite Boots
Delo ELC Coolant
Tow Command
Upfitter Switches
Pulling a 14,000 lb Alpenlite 5er
Roll-N-Lock bed cover
97 F350 4x4 PSD CC LB (sold it)
1700 Super Chip
PacBrake&ATS converter lockup
3" dp-4" exhaust
TruCool 28,000 lb cooler
Tymar Intake
A pillar EGT,Boost,Trans
2 Stroker is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-22-2011, 06:39 PM   #6 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, Ga
Posts: 249
My Photos: (0)
Feedback Score: 0 reviews
Thanks. No puking(all those issues have been cleared up). Have not thought about looking at the level in the de-gas bottle so I will check that. No it does not blow heat when I am getting on it either. As always I greatly appreciate the thougths. Now as of today she left me on the side of the road as one of the pullies sheared off causing the serpintine belt to shred................................it is beginning to be every other day now I have issues.............Guys I love my truck but I think I have hit the wall and it is time to say goodbye. In the last 12 months I have spent nearly 5k(I know I am not alone, and some have spent far more)but sometimes enough is enough. It is a shame.
__________________
06 Super Duty, Lariat CC, Fx4, 20's, upfitters, tow command, XM, all stock except for the 4" Magnaflow system and the EGR
boonedawg is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-08-2011, 03:48 PM   #7 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, Ga
Posts: 249
My Photos: (0)
Feedback Score: 0 reviews
where would I find this. still no heat and the de-gas level is fine.
__________________
06 Super Duty, Lariat CC, Fx4, 20's, upfitters, tow command, XM, all stock except for the 4" Magnaflow system and the EGR
boonedawg is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-08-2011, 05:14 PM   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 28
My Photos: (0)
Feedback Score: 0 reviews
Is it blow cold air when switched to heat? If so..it may be your blend door actuator.I just changed mine a few minutes ago.I have heat now
PWalker is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-08-2011, 06:39 PM   #9 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: South Dakota
Posts: 1,171
My Photos: (0)
Feedback Score: 0 reviews
Check your heater core hoses. Are both hot? If they are, I would remove blend door motor as stated, and move door manually to see if you get heat.
djshum is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-08-2011, 07:11 PM   #10 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 479
My Photos: (0)
Feedback Score: 0 reviews
right by your oil fill cap, there will be your heater hose. there is a weird device on there which is a shutoff. it will have a grey hose, which looks like a wire, coming from it. make sure that that vaccuum hose is connected.
__________________
05 f250 6.0 xlt ext. cab long box Fx4, 130k auto, 3.73's, stainless along bottom, 105 gallon L-shaped fuel tank, 8'6" Boss poly v-plow, 2 cracked y pipes, replaced egr valve, replaced ficm, 2 new napa batteries, new ford 140amp alternator, blue spring upgrade, scanguage II, sinister cooant filtration system, drivers side ball joints at 130k, retired juice w/ attitude on the shelf

**to do list**
egr delete, programmer, egt and fp gauge, coolant flush with elc, 5" turbo back

99 f250 5.4 xlt reg cab long box 4x4 5pd manual, 125K, 4.10s, L-shaped fuel tank, shot one plug

11 f150 King ranch 4x4 3.53s, CC 5.0 6sp, 2 tone white/tan, everything but tailgate step
Joe_r_dog is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-08-2011, 09:26 PM   #11 (permalink)
Senior Member
 
usmarshls's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Fort Worth
Posts: 445
My Photos: (0)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via ICQ to usmarshls
x2 ON THE GRAY VAC HOSE. they fall off all the time...
__________________
2014 FORD F-250 CC SB FX4 6.2L 3.73 E-locker, black on Black inside, Blue Jean, NAV, SYNC, window tint, spray in bed liner
Added-
LED projector reverse lights
Factory upfitter switches
rear seat cover "kids are a mess"
LED floor lighting front and rear.
LED lights in bed under rails.
MORE LEDs coming soon.

SOLD Goodbye my love
2005 F-350 King Ranch FX-4 CC long bed
2in level kit.airade intake with 4micron sock.superchips.sinister coolant filter.blue spring update.ranch hand wrench ready front bumperreplacement. installing glowshift gauges EGT,BOOST,TRANS TEMP,FUEL PSI. with quad gauge pod A-PILLAR.4IN turbo back cat delete

2004 F-250 V-10 -SOLD
1986 F-150 V-8 302CID first year of EFI -SOLD
1984 F-250 V-8 351CID Carb SOLD

In the Garage
1995 F-150, 460CID
2004 Expolrer 4.0L
usmarshls is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-08-2011, 09:33 PM   #12 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Virginia
Posts: 203
My Photos: (0)
Feedback Score: 0 reviews
Mine was doing the same thing when the egr cooler went out. I replaced the thermostat to no avail. Once I done the egr delete and head gaskets my heat came back and works great. I find myself turning the heat down now instead of adding more clothes.
__________________
2004 F350 4x4 Crewcab Dually XLT, 6.0L V-8 Diesel 6-Spd H/D trans. Oxford White. 4.10 Limited Slip Axle, Advanced Security Group, Bright Polished Cab Steps, Sliding Rear Window, FX4 package, 6 Disk CD Changer, Fog Lamps, Cloth Captains Chairs, Privacy Glass.
B&W Turnover gooseneck ball hitch and five leaf overload pack added.
4" Exhaust, SCT tunner running the 65hp heavy tow tune!
New headgaskets, head and valve job, ARP Studs, Injectors replaced, Upgraded oil tubes, EGR Delete, New oil cooler, New manifolds, Blue spring fuel pressure kit, new 850 batteries, and ScanGaugeII.
6.4L Banjo Bolts
tlcregger is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-12-2011, 01:04 PM   #13 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
My Photos: (0)
Feedback Score: 0 reviews
im haveing the same problem now with my truck, however i just did the head gaskets, studs, erg delete, and cooler delete. my truck gets up to temp but no heat until i step on the gas. just replaced the themostat still doing it. and i have a ton of pressure in the lines, its comming out the degas cap.? im at a loss, the next thing is to the dealer unless someone has some more "at home" tests.thanks
crazyfordman07 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-05-2012, 09:17 PM   #14 (permalink)
Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 59
My Photos: (0)
Feedback Score: 0 reviews
I'm having the same problem. How many vaccuum lines go to the solenoid at the heater core lines ? It looks like it has nozzels for two vaccuum lines but I only have one vaccuum line hooked up.
__________________
amxgilligan

2004 F-250 Lariat Superduty Crew Cab- Stock
Sinister Diesel Coolant Filter with Zerex ELC-1
Amsoil Premium API CJ-4 Synthetic 5W-40 Diesel Oil
Stanadyne Fuel Treatment
Fuel Pump Blue Spring Upgrade
MBRP 4" Exhaust (No CAT)
Cooper Discover ATP Rubber
Scan Gauge II
amxgilligan is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-26-2013, 09:02 AM   #15 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Northeast Missouri
Posts: 3
My Photos: (0)
Feedback Score: 0 reviews
End of the rope for me

Still trying to get heat in my 04 F350. Brought home a thermostat, wrong one, returned it only to find out there was a mid-year change in 04 engine. Following the advice in this thread, I was going to hunt down hoses, actuators, sensors and stared at that hose by the oil fill cap, looked at the pics and there is NO heat sensor w/vacuum line on that hose. Anyone know if that is more of the mid-year change or did the last mechanic to replace that hose short the process. I have intermittent heat, only for a few seconds. Temp stay too low(150-160) range, coolant level adjusted in the bottle, pressure on the cap w/a little leakage. I did replace the thermostat w/correct one and flushed system. Thanks for any suggestion.
jetboy44 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Diesel Forum - TheDieselStop.com > 1999-2007 Ford Super Duties > 6.0L Power Stroke Engine and Drivetrain

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Diesel Forum - TheDieselStop.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



Wheel & Tire Center

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 11:23 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.