tach and speedo not working right... - Diesel Forum - TheDieselStop.com
6.0L Power Stroke Engine and Drivetrain Discussion of the 6.0L Power Stroke diesel engine and drivetrain in the 2003-Up Super Duties and Excursions. No gas engine discussion allowed except on transmissions and drivetrain that pertain to all models. Please confine discussion of topics in this forum to those items that are specific to the 6.0L Power Stroke engine.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 09-20-2009, 12:44 PM Thread Starter
Junior Member
Join Date: May 2009
Posts: 9
Feedback Score: 0 reviews
tach and speedo not working right...

this has happend a few times and I would really like to find a fix! after crusing for a while the tach will show about 500 rpms lower than what it should be...come to a stop and it will show 0 rpms. and the speedo was way off doing 75 mph according to gps the truck shows 40mph...***! if I pull over and shut the truck down and restart everything goes back to normal.

any ideas?

truck is a 05' f250 fx4 psd cc sw lariet 52,000 miles

yesterday I drove 150 miles and it did it about 50 miles from home but after the restart it didn't happen again even was fine on the return trip...

05SD250 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 4 (permalink) Old 09-20-2009, 08:37 PM
Senior Member
Join Date: Sep 2006
Location: Athens, Ga winter, Mamaroneck, NY summer
Posts: 118
Feedback Score: 0 reviews
My 07 had this problem and they had to replace the instrument cluster. It is a common problem although I am not sure what years were most affected.


2007 F350 Lariat CC SWB 4X4 SRW Torque Shift. True Blue with Medium Flint. 20 inch wheels, FX4, Moonroof, sliding rear window, Tow Command, dual alt's.
69ttop502 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 11-19-2009, 04:55 PM
Junior Member
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
Feedback Score: 0 reviews
How bout a recall FORD! my truck does the same
Scott Gifford is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 11-20-2009, 01:15 AM Thread Starter
Junior Member
Join Date: May 2009
Posts: 9
Feedback Score: 0 reviews
just as I described?

It hasn't done it to me since I first posted this a couple months back...That is with a few long trips too. I was hoping my problem is gone but i'm sure it will come back at some point...

I wonder if heat has anything to do with it? it has cooled off alot here in Socal in the last few months...
05SD250 is offline  
Sponsored Links

  Diesel Forum - TheDieselStop.com > 1999-2007 Ford Super Duties > 6.0L Power Stroke Engine and Drivetrain
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Diesel Forum - TheDieselStop.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome