Died driving, no start, oil in filter housing? - Page 2 - Diesel Forum - TheDieselStop.com
Power Strokes 1994-1997 General Technical discussion of topics related to vehicles powered by the Power Stroke engine in 1994 through 1997 models.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #16 of 17 (permalink) Old 08-16-2018, 11:45 PM
Lifetime Supporting Member
 
ArcticDriver's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Longmont, CO
Posts: 3,725
My Photos: (0)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by okney1lz View Post

Still running a little rough, I assume because of the fuel issue. However the fuel in bowl is clean, so my thought is contamination, not injector o-rings.

For right now, I'll focus on changing fuel filter ever fill up for a while, just to keep everything clean, and monitor my fuel pressure as it's still a bit low. Probably because of crap in the lines and selector switch.
If that is contaminated fuel and not oil on your old filter then you are going to need to drop the tank.

Changing filters will not fix that.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
2002 F-250 4x4 CC SB 7.3 PSD w/4R100. 182,000 miles.
NOS Black CPS. ScanGauge-II, AIC, Bilstein 5100, Stancor GPR, Marinco Mod, B&W Turnover Ball, Michelin Defender LTX


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
2002 F-250 4x4 SC LB 7.3 PSD w/ZF-6. 177,000 miles.
NOS Black CPS. ScanGauge-II. Bilstein 5100. Stancor GPR. Walker BTM. Noco Mod. Michelin Defender LTX 285/75/16.

SOLD:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
2000 F-250 4x4 SC SB 7.3 PSD w/4R100. 164,000 miles.
NOS Black CPS. Rebuilt Fuel bowl w/gold spring, 6.0 Cooler, Walker BTM, Stancor GPR, Michelin LTX M&S2.
ArcticDriver is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #17 of 17 (permalink) Old 08-17-2018, 11:59 PM
Senior Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 782
My Photos: (0)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by okney1lz View Post
I

Still running a little rough, I assume because of the fuel issue. However the fuel in bowl is clean, so my thought is contamination, not injector o-rings.



You likely have air in the high pressure oil system - that happens when you pull the IPR. Just drive it hard and it will work its' way out.


Be sure you drain your fuel bowl before you pull the filter, otherwise you risk getting that trash into your injectors.
Kimber1911 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Diesel Forum - TheDieselStop.com > Ford Diesels > Power Strokes 1994-1997 General

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Forum - TheDieselStop.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome