t444e loss of power - Diesel Forum - TheDieselStop.com
7.3L IDI Diesels (Not Power Strokes) Technical discussion of topics related to vehicles powered by the 7.3 Liter In-Direct Injection Navistar engines.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 02-08-2013, 09:32 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 3
My Photos: (0)
Feedback Score: 0 reviews
t444e loss of power

School bus starts at the touch of the key, my problem is when on the road the first three gears the rpm's will go to 2500 and shift, when we get to forth gear we don't get over 2100 rpm's. Then quite often the rpm and speedometer will go to 0 and then slowly it will decrease speed down to 15mph. We then have shut off the key switch at full speed and in neutral , then turn it back on, guages sometimes come back to full reading but we still have limited power, sometimes the rpm guage will be the only one that returns to normal and the speedometer will stay at 15mph but the bus will do 2500rpm's and 65mph, once in a while the speedometer will jump to run speed or the next time we slow down to approx. 15 mph the speedometer will then increase with speed. We have thrown alot of money at this problem already by replacing cam switch, pedal throttle, idm, found exhaust pressure tube to sensor plugged(new tube), replaced sensor, found fuel pressure at 34psi, replaced lift pump and seals and one way check valves in both cylinders and installed new fuel pressure regulator and new rubber lines. We also installed a new exhaust muffler thinking it might be plugged. Took to Center City International to have a computer hooked up, had a hard time communicating to vpm, tech jumpered vpm power to ecm power and got communication and saw there was no active codes but still the above continues to occur. At wits end need new ideas!!!
trudraft is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 02-08-2013, 10:55 AM
Senior Member
 
drinkypoo's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Kelseyville, CA
Posts: 6,680
My Photos: (25)
Feedback Score: 0 reviews
wrong forum friend, our engines are A1xx series. For T444 problems you want the powerstroke forum

1992 F250 XLT 4x4 Super Cab 7.3 IDI E40D 3.55 ATS 088 4"R.C 360k
1982 MBZ 300SD W126 California model w/Sunroof, no EGR
1997 Audi A8 Quattro 225k Warm/Cold packages
drinkypoo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Diesel Forum - TheDieselStop.com > Ford Diesels > 7.3L IDI Diesels (Not Power Strokes)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Forum - TheDieselStop.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome