86 ford f250 idi fuel tank selector power - Diesel Forum - TheDieselStop.com
6.9L IDI Diesels (Not Power Strokes) Technical discussion of topics related to vehicles powered by the 6.9 Liter In-Direct Injection Navistar engines.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 08-28-2019, 01:16 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 2
My Photos: (0)
Feedback Score: 0 reviews
86 ford f250 idi fuel tank selector power

Hello all. So I'm having trouble with my fuel selector. So basically here's the story. I was heading out on a long trip and filled my front tank then went to the back which I believed was close to empty but it only took a few gallons. So I head out and around the time I usually switch tanksfrom frront to back I did so and traveled about another 30 minutes until my truck acted as if it had ran out of fuel. Second guessing my initial fuel up I figured I didn't actually fuel up the back all the way and only ran on the few gallons I put in. So I hitch hike a total of two time 5 gallons at a time with no luck getting it started or fuel delivery. Did the usual bleed lines but wasn't getting any out of the Schrader valve so first guess was lift pump. But as I've gotten trailered home and added another 5 gallons to the front I have noticed that the Guage has not moved from empty. Now my front usually read pretty accurate but the back only reads full when full and rapidly goes down to E but still has about 3/4 in it. Now I have read a lot of forums on this site and found a few wiring diagrams. I have disconnected the connector from the tank selector to find no power going to any terminal and only the ground shows as good. I have checked fuses and power coming from fuse box all being good. From what I can understand from the diagram there should be power at the connector to relay to the selector valve by the fuel tanks. I have a feeling it is stuck on the back tank which I suspect is empty. In the diagram there is a splice for the power just not sure where. Any help would be appreciated. Thank you
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 09-11-2019, 08:02 PM
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 71
My Photos: (0)
Feedback Score: 0 reviews
Check your selector switch at the dash, verify power to and from it.
ToughOldFord is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 09-12-2019, 11:13 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 2
My Photos: (0)
Feedback Score: 0 reviews
**** sorry it had power it was the motor on the selector valve. Replaced with aftermarket with a lot of modifications to fuel lines. Thanks for the response.
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Diesel Forum - TheDieselStop.com > Ford Diesels > 6.9L IDI Diesels (Not Power Strokes)

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Forum - TheDieselStop.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome