The Diesel Stop banner

Bad day adjusting TPS on IP

1265 Views 7 Replies 5 Participants Last post by  73dieselcowboy
Well it all started with trying to figure why my Tc keeps locking and unlocking constantly at highway speeds. I posted on here and got some great info:thumbsup:. Found out my Tps was out of spec. Supposed to be 1.1v at engine warm curb idle engine off key on. Found out that I only have .6v at idle and 3.9 wot. Okay no big deal just need loosen the torx screws and adjust. Well come to find out the PO must have tried this and stripped the torx screw heads on the sensor and the bigger ones on the pump:thdown:. Tryed getting a vice grips to grip but that doesn't work. Now I am faced with either grinding the heads of all four scews and hope they come out or pulling the pump so I have better acess. The two going into the aluminum hosing scare me though and I dont want to snap them off. Anybody ever have this problem, or any ideas. I am at wits end with this truck.:icon_mad:
1 - 2 of 8 Posts
The bracket that mounts to the IP has two torx screws that have stripped heads. Should they have been bolts? The bolts holding the sensor itself to the mounting bracket are also smaller torx and stripped out heads. I'm thinking of getting a new sensor and grinding the heads off the small screws so I can get the sensor off. Then do the same with the ones on the bracket on the Ip the use a vice grip and hope they come out.
1 - 2 of 8 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top